SZÉCHENYI 2020

Kedvezményezett neve:

NYDF-Oil Company Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Napelemes rendszer telepítése az NYDF-Oil Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 3 289 000 Ft

A támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalmának bemutatása:   

Az NYDF-OIL COMPANY Korlátolt Felelősségű Társaság 3 289 000 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” elnevezésű pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. Az 5 980 000 millió forint összköltségű beruházás által a cég ózdi telephelyén 15 kWp méretű rendszer került telepítésre az Oranges Oil benzinkút villamos energia igényének napelemes rendszerrel történő fedezésére, mely során energetikai korszerűsítés valósulhatott meg.

Az NYDF-Oil Company Korlátolt Felelősségű Társaság fő tevékenysége, a gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem és egyéb gazdasági tevékenység. Tevékenységét automata üzemanyag töltőállomásokon végzi.

A fejlesztés célja a globális klíma érdekekkel és az európai uniós célkitűzésekkel összhangban állva, a megújuló energiatermelés minél nagyobb arányú elterjesztése volt, annak érdekében, hogy a különböző fosszilis energiahordozók felhasználása miatt keletkező üvegházhatású és egyéb szennyező gázok koncentrációját csökkentsük a légkörben. Jelen fejlesztés a korábban említett célok elérése érdekében társaságunk a megújuló energiaforrások közül a fotovoltaikus azaz napelemes elektromos áram termelő rendszerek alkalmazása mellett döntött.

A fejleszteni kívánt töltőállomás a jelenlegi kiinduló állapot szerinti 65 912,50 kWh/év primer energiafogyasztását, a napelemes rendszer telepítését célzó beruházásnak köszönhetően évente nagymértékben csökkentette 35,514 kWh/év, valamint a kiinduló állapot szerinti 19,834 t/év CO2 üvegházhatást okozó gáz, magas arányú csökkenését eredményezte 7,42 t/év. A panelek fizikai méretének, figyelembevételével 40 db (15kWp) napelem elhelyezésére került, a HMKE teljesítményhatár megtartása mellett. A napelemek egy csoportban kerültek elhelyezésre a benzinkúton kialakított fémszerkezetű autóbeálló tetején.

Jelen projekt keretében célunk volt az Ózd 8033/6 helyrajzi számon található Oranges Oil automata töltőállomás energetikai felújítása volt, melynek során célkitűzésünk egy kiváló minőségű, hatásfokú és élettartammal rendelkező napelem modulokból álló, 15 kWp -és napelemrendszer telepítése. A fejleszteni kívánt, megújuló energiát –napenergiát – hasznosító fotovoltaikus áramtermelő rendszer fő alkotóelemei a napelem panelek, melyek a Trina Solar TSM-DE08M(II) 375 Wp mono típusjelet viselik. 12 év termékgaranciával és 25 év lineáris teljesítményi garanciával rendelkeznek. A projekt során 40 db napelemtábla, azaz összesen 15 kWp méretű rendszer került felszerelésre.

A PV panelek által megtermelt egyenáramot, az inverter alakítja át váltóárammá, valamint ezen beruházás esetében az ausztriai gyártmányú 1 db Fronius Symo 15, 3 fázisú, terméke került felszerelésre. Minden egyéb elektromos vezeték, biztosíték, megszakító, a szabványoknak és követelményeknek megfelelő minősítésekkel rendelkező alkatrész. A napelemes kiserőmű által megtermelt és helyben el nem fogyasztott elektromos áramot a meglévő közvezeték hálózatba táplálja vissza, majd szaldós elszámolásban kerül kifizetésre a szükséges többletfogyasztás díja a hálózati engedélyes áramszolgáltató felé. Jelen esetben a kiserőmű éves szinten nem termel többet, mint az ingatlan energiaszükséglete, tehát a beruházó cég nem termel többletet, nem válik energia kereskedővé, hanem szükséges lesz az áramszolgáltatótól bizonyos mennyiségű energia vásárlása.

A projekt befejezési dátuma: 2022.12.12.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02903

A kedvezményezett neve:

CTM-Oil Company Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram GINOP-8.3.5-18/B

A szerződött támogatás összege:

21 587 000 Ft

A támogatás mértéke:

14,21 %

A projekt várható befejezési dátuma:

2027.03.15.

Hitelprogram azonosítójele:

H-EKTG2/101726/2022/385275/001

Közreműködő szervezet:

MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt tartalma:

A finanszírozás célja már működő cégünk tevékenységének üzemeltetése, fenntartásának segítése. Az anyagi-műszaki összetételben szereplő költségvetési tételek alapján az alábbiakat szeretnénk finanszírozásba vonni:

A bérek és egyéb igénybe vett szolgáltatások, valamint a működésünkhöz elengedhetetlenül szükséges benzinkutak fenntartását is az igényelt hitelösszegből kívánjuk finanszírozni.

A kedvezményezett neve:

NYDF-Oil Company Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram GINOP-8.3.5-18/B

A szerződött támogatás összege:

24 087 426 Ft

A támogatás mértéke:

14,21 %

A projekt várható befejezési dátuma:

2027.03.15.

Hitelprogram azonosítójele:

H-EKTG2/101473/2022/343027/001

Közreműködő szervezet:

MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt tartalma:

A finanszírozás célja már működő cégünk tevékenységének üzemeltetése, fenntartásának segítése. Az anyagi-műszaki összetételben szereplő költségvetési tételek alapján az alábbiakat szeretnénk finanszírozásba vonni:

A bérek és egyéb igénybe vett szolgáltatások, valamint a működésünkhöz elengedhetetlenül szükséges benzinkutak fenntartását is az igényelt hitelösszegből kívánjuk finanszírozni.

A kedvezményezett neve: NYDF-Oil Company Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Automata benzinkút telepítése a Közép­Dunántúli régióban

A szerződött támogatás összege: 39 139 OOO Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalma:

A projekt során egy automata töltőállomás kialakításához szükséges eszközöket szereztük be. Elsődleges célcsoportunk a magánszemélyek és kisvállalkozások által használt kisteher- és személygépjárművek. Számukra két darab kéthomlokzatú, négypisztolyos Gilbarco SK700 2-42- típusú kútoszlopot alakítottunk ki, aminek eredményeként egyszerre négy személygépkocsi tud ezen a két kútoszlopon üzemanyagot tankolni. A kútoszlopok a benzines és dízel gépkocsikat egyaránt kiszolgálják.

A vásárók a tankolást két darab kéthomlokzatú HMT tankolóautomatán tudják elindítani, melyek készpénzes és bankkártyás fizetést egyaránt elfogadnak. A letankolni kívánt összeget a vásárlók előre adják meg, így a kútoszlopból minden tankolásnál pontosan annyi üzemanyagot vételezhetnek, amekkora összeget költeni kívánnak.

A további eszközök nem a személygépkocsik, inkább a kisteherautók, kamionok, buszok, illetve mezőgazdasági nagygépjárművek ellátására szolgálnak. Kialakítottunk 2 db 1 homlokzatú, 2 pisztolyos Gilbarco SK7000 típusú kútoszlopot, melyhez 1-1 darab 1 homlokzatú MHT tankolóautomatát szereltünk fel. Itt csak a haszongépjárművek számára szükséges Diesel üzemanyag elérhető, emellett gyorstöltési funkció is megtalálható (ahol 70L/perc sebességgel lehetséges a tankolás – a normál sebesség 40Uperc). Ezzel kifejezetten a térségre jellemző mezőgazdasági gépek ellátását kívánjuk megoldani. Itt is elérhetőek a fent említett bankkártyás és készpénzes fizetési módok.

A projekt keretében beszereztünk egy 60.000 L-es dupla falú acéltartályt is, mely két belső tartályból áll a diesel és benzin külön tárolása miatt. Ebből a földbe kerülő tartályból történik a kútoszlopok ellátása.

A pályázat keretében beszerzett berendezések listája:

– 2 homlokzatú 4 pisztolyos Gilbarco SK700 2-4-2 típusú kútoszlop kompenzátorokkal oválkarimával

– 1 homlokzatú 2 pisztolyos Gilbarco SK700 2-2-2 típusú kútoszlop kompenzátorokkal oválkarimával

– HMT 2 homlokzatú tankolóautomata, lebetonozandó szerkezettel

– HMT1 homlokzatú tankolóautomata, lebetonozandó szerkezettel

– AFT terminálok adatbázis-kezelő és terminálkezelő szoftverrel

– VDM 60m3 (30+30) tartály dupla falú acél-acél tartályok, étkomponensű üvegpaplan erősítésű műgyanta szigeteléssel, földalatti kivitelű NA 800-as dómfedéllel, 1200×1200 mm dómakna kezdeménnyel, lefogató pántokkal

– Acél-műgyanta kettős falú földalatti tartály, vizet szennyező, (mind az éghető, mind a nem éghető) folyadékok föld alatti tárolására

A projekt befejezési dátuma: 2019.04.04.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00159